For forældre

Et gratis, anonymt og professionelt tilbud til børn og unge

Når børn og unge har det svært på grund af alkohol eller stoffer i familien, kan det komme til udtryk på mange måder: De kan være indadvendte, alvorlige og ensomme eller reagere voldsomt, følelsesladet og have svært ved styre deres temperament.

Vi har fokus på at støtte dit barn til at lære at forstå og håndtere sine egne følelser og reaktioner – så dit barn får lettere ved at klare hverdagen og livets udfordringer.

I Ballast mødes vi typisk 1-2 timer om ugen i mindre grupper, hvor børnene gennem aktiviteter og praktiske øvelser får redskaber til at mærke deres følelser. Det er muligt at begynde i individuelle forløb for derefter at fortsætte i grupper.

Vores rådgivning

Hvad kendetegner Ballast?

Rådgivningen foregår altid i børnehøjde.
Herunder kan du få et hurtigt overblik over, hvordan vi laver den bedst mulige rådgivning.

Professionelle behandlere

Behandlerne er uddannede fagpersoner med lang praktisk erfaring.

Frivillig mentor

Vi tilbyder at tilknytte en frivillig mentor til barnet. Mentoren kan støtte barnet i dagligdagen.

Anonymitet

Det skal være muligt at modtage rådgivning uden, at alle andre skal vide noget om det. Vi værner om barnets anonymitet.

100% gratis

Økonomi skal IKKE forhindre barnet i at modtage den hjælp, han eller hun har brug for. Derfor er Ballast gratis, og vi henter og bringer gerne.

Ikke kun snak

Vi gør alt for at aktivere barnets krop og hjerne på andre måder end ved samtale. Aktiviteterne er en afgørende del af metoden i Ballast.

Forældre skal høres

Vi mener, det er vigtigt, at vi har et godt forhold til barnets forældre, når vi snakker om de svære ting, som barnet kan have med sig.

Ofte stillede spørgsmål

Læs mere om Ballast

Når et barn, en ung eller en kontaktperson henvender sig, tilbydes barnet/den unge en forsamtale inden for 14 dage. Her vurderes det, om vedkommende hører til i målgruppen. Hvis det er tilfældet, laves en aftale om et forløb, der kan være et gruppeforløb, individuelt forløb eller en kombination eller et supplement til en mere omfattende indsats i kommunen.
Forløbet forventes at starte hurtigst muligt og senest 3 måneder efter forsamtalen. Et forløb varer ca. 4 måneder. Forløbene foregår i tidsrummet mellem kl. 14 og 21, og småbørnsgrupperne starte ofte kl. 13. Vi mødes typisk 1-2 timer om ugen henover en periode på op til et halvt år. Vi tager altid udgangspunkt i, hvad dit barn har behov for.
Ballast er et tilbud i syv jyske kommuner:

  • Afdeling Nord dækker, Jammerbugt , Morsø og Thisted kommuner med kontor i Brovst, Nykøbing og Thisted.
  • Afdeling Syd dækker Esbjerg, Fanø og Varde kommuner med kontor i Esbjerg.
  • Afdeling Tønder dækker Tønder Kommune med kontor i Tønder.

Vi henter og bringer gerne børnene, uanset hvor i kommunerne I bor.
Vores rådgivning foregår kun mellem dit barn og os. Vi er en del af KFUM's Sociale Arbejde, så jeres kommune vil ikke være en del af rådgivningen.
  • "Jeg elsker at være i Ballast-gruppe, og jeg er ked af, at jeg skal stoppe. Det har været mega-fantastisk. Jeg har oplevet, at nogen drikker og døde af det. Så jeg er bange for, at det samme skal ske med min far.”

    Pige, 13 år

For fagpersoner

Om metoden


Projekt Ballast arbejder efter den neuroaffektive teori, herunder blandt andet NUSSA, der er en gennemprøvet og veldokumenteret metode. I Ballast foregår behandlingen med den Neuroaffektive metode både i grupper og individuelt og med løbende information til og inddragelse af forældrene. Behandlingens resultater opsamles løbende i tæt samarbejde med børnene/de unge. Der inddrages frivillige til at støtte børnene og de unge på forskellig vis i deres hverdag ved siden af behandlingsforløbet.Læs mere om metoden

Kontakt

Skriv til os

CAPTCHA

Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.