Et gratis og anonymt tilbud til børn og unge
Det kan komme til udtryk på mange måder, når børn og unge har det svært og viser tegn på mistrivsel: De kan være indadvendte, alvorlige og ensomme eller reagere voldsomt, følelsesladet og have svært ved styre deres temperament. Måske skyldes det alkohol- eller stofmisbrug i familien. Vi søger ikke årsagen men har fokus på at støtte dit barn til at lære at forstå og håndtere sine egne følelser og reaktioner – så dit barn får lettere ved at klare hverdagen og livets udfordringer. I Ballast mødes vi typisk 1-2 timer om ugen i mindre grupper, hvor børnene gennem aktiviteter og praktiske øvelser får redskaber til at mærke deres følelser. Det er muligt at begynde i individuelle forløb for derefter at fortsætte i grupper.
Vores rådgivning
Hvad kendetegner Ballast?
Rådgivningen foregår altid i børnehøjde.
Herunder kan du få et hurtigt overblik over, hvordan vi laver den bedst mulige rådgivning.
Professionelle behandlere
Behandlerne er uddannede fagpersoner med lang praktisk erfaring.
Frivillig mentor
Vi tilbyder at tilknytte en frivillig mentor til barnet. Mentoren kan støtte barnet i dagligdagen.
Anonymitet
Det skal være muligt at modtage rådgivning uden, at alle andre skal vide noget om det. Vi værner om barnets anonymitet.
100% gratis
Økonomi skal IKKE forhindre barnet i at modtage den hjælp, han eller hun har brug for. Derfor er Ballast gratis, og vi henter og bringer gerne.
Ikke kun snak
Vi gør alt for at aktivere barnets krop og hjerne på andre måder end ved samtale. Aktiviteterne er en afgørende del af metoden i Ballast.
Forældre skal høres
Vi mener, det er vigtigt, at vi har et godt forhold til barnets forældre, når vi snakker om de svære ting, som barnet kan have med sig.
Ofte stillede spørgsmål
Læs mere om Ballast

- Afdeling Nord dækker, Jammerbugt , Morsø og Thisted kommuner med kontor i Brovst, Nykøbing og Thisted.
- Afdeling Syd dækker Esbjerg, Fanø og Varde kommuner med kontor i Esbjerg.
- Afdeling Tønder dækker Tønder Kommune med kontor i Tønder.
For fagpersoner
Om metoden

Projekt Ballast arbejder efter den neuroaffektive teori, herunder blandt andet NUSSA, der er en gennemprøvet og veldokumenteret metode. I Ballast foregår behandlingen med den Neuroaffektive metode både i grupper og individuelt og med løbende information til og inddragelse af forældrene. Behandlingens resultater opsamles løbende i tæt samarbejde med børnene/de unge. Der inddrages frivillige til at støtte børnene og de unge på forskellig vis i deres hverdag ved siden af behandlingsforløbet.