Se premiere filmen Druk I Toftlund og Tønder Bio - GRATIS

trinestagefrausings billede

Se premiere filmen Druk I Toftlund og Tønder Bio - GRATIS

Nu er der mulighed for at komme gratis i biffen og se filmen DRUK med en række af Danmarks største skuespillere. BALLAST, der behandler børn og unge fra familier med alkoholmisbrug, inviterer.
I filmen DRUK sætter fire gymnasielærere og venner sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Tanken er, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Det fungerer. På kort sigt. Men uden af afsløre for meget kan vi godt konkludere, at eksperimentet med alkohol kører af sporet.

Det oplever BALLAST hver eneste dag. BALLAST behandler børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug. De oplever typisk, at børn og unge må tilsidesætte egne behov, blive voksne for tidligt og får svært ved at tolke, føle og udtrykke følelser.

I Danmark vokser 122.000 børn op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Det svarer til, at der i hver eneste skoleklasse sidder to børn fra misbrugsfamilier.

BALLAST tilbyder gratis billetter til filmen DRUK i Toftlund Biograf mandag den 26. oktober kl. 16 og Biografen 1&2 i Tønder torsdag den 29. oktober kl. 16. Billetter bestilles hos behandler Annette Fugleberg Wind fra BALLAST på afw@kfumsoc.dk (skriv hvilken biograf og antal ønskede billetter).

Der er hjælp at hente
BALLAST tilbyder i Tønder og seks andre jyske kommuner gratis, anonym og professionel behandling af børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug.

Evalueringerne af BALLAST viser, at de børn og unge, som har været i behandling, får større trivsel, nye indsigter, nye venner og mange gode oplevelser. De har sat ord på det svære, talt med andre om problemerne, lært sig selv bedre at kende og dermed fået større livsmod og selvværd.

BALLAST er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, der hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. KFUM’s Sociale Arbejde har over 160 sociale institutioner og projekter, 850 ansatte og 2.300 frivillige landet over. BALLAST er betalt af Socialstyrelsen.

Læs mere på projektballast.dk. Eller se Facebook: Ballast Tønder

YDERLIGERE INFORMATION FOR PRESSEN
Behandler Annette Fugleberg Wind 4012 8627, afw@kfumsoc.dk

* Tallet 122.000 børn stammer fra en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen